Basistraining eenzaamheid

19-06-2019

Van 9.30 tot 11.30 uur

Dienst Gezondheid & Jeugd, Karel Lotsyweg 40 in Dordrecht

Gratis

,

Tijdens een gesprek of een ontmoeting kun je het vermoeden hebben dat iemand  eenzaam is. Maar wat is eenzaamheid precies? Hoe ga je het hierover gesprek met iemand aan? En wat valt eraan te doen?

Tijdens de training leer je meer over het onderwerp eenzaamheid en wat je als professional of vrijwilliger kunt doen in het geval dat iemand eenzaam is. Er zijn in Dordrecht al verschillende cursussen, activiteiten en projecten die zicht richten op het tegengaan van eenzaamheid. Na afloop van de training heb je meer kennis over eenzaamheid en weet je waar je terecht kunt als je iemand wilt doorverwijzen.

 

Voor wie?

Voor beroepskrachten en vrijwilligers werkzaam in het maatschappelijk veld.

 

Door wie?

De training wordt gegeven door Viveca Chatlein en Wilma Gerritsen.

Viveca Chatlein van MEE Buurtwerk Oost is bij Faktor5 opgeleid tot specialist eenzaamheid. Wilma Gerritsen is Coördinator trainingen en cursussen bij MEE Plus en trainster bij het Vrijwilligershuis Drechtsteden.

Basistraining eenzaamheid op 19 juni 2019

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
deur
logo-vrijwilligershuis-drechtsteden

Participanten

Vrijwilligershuis Drechtsteden

Bij ons kun je terecht voor informatie,  ondersteuning, belangenbehartiging, advies en promotie van vrijwilligerswerk.  Wij bieden hulp en faciliteiten voor vrijwilligers zowel als organisaties.

Meld u aan of log nu in