Organisatiescan en Vrijwilligersbeleid

Een adviseur van het Vrijwilligershuis kan samen met u de kwaliteit van uw vrijwilligersbeleid doornemen. U krijgt desgewenst adviezen en tips voor eventuele beleidsaandachtspunten op het terrein van:

  • de werkzaamheden
  • de voorwaarden
  • begeleiding
  • persoonlijke ontwikkeling
  • werksfeer
  • vrijwilligers

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Vrijwilligershuis Drechtsteden

Onderstaande diensten voor 600 SSKW leden worden aangeboden vanuit het Vrijwilligershuis

Informatie & advies

Financiële administratie·

Ledenadministratie

Drukkerij, printen, kopiëren

Stichting of vereniging oprichten

Verhuur van werk- en vergaderruimte

Verhuur van apparatuur

Vrijwilligersverzekeringen
De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben een verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de Drechtsteden.Als u vrijwilliger bent en in een situatie komt dat uw eigen verzekering niet toereikend is, dan kunt u op dat moment gebruik maken van de collectieve verzekering die de gemeentes afgesloten hebben bij Raetsheren van Orden. Alle vrijwilligers zijn verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen en voor aansprakelijkheid.Wilt u schade declareren? U kunt het schadeformulier downloaden. Na het invullen kunt u het formulier e-mailen naar: info@sskw.nl of opsturen naar: SSKW, Spuiweg 93, 3311 GT Dordrecht, tel. (078) 613 70 29Het SSKW checkt vervolgens de gegevens bij de vrijwilligersorganisatie. Op deze wijze wordt gecontroleerd of het terecht is dat een claim wordt ingediend. Daarna gaat de claim digitaal door naar Raetsheren van Orden. De schade wordt door deze verzekeraar rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld en de gemeente krijgt vervolgens bericht hoe de claim is afgehandeld. Bij vragen kan de vrijwilliger contact opnemen met Raetsheren van Orden. Als er sprake is van een eigen risico, zal dit met de organisatie worden afgewikkeld.Voor meer informatie, zie de folder Vrijwilligersverzekering Drechtsteden.Download hier het schadeformulier.Download hier de folder Vrijwilligersverzekering Drechtsteden.

Gebruik maken van de rechtspersoonlijkheid van het SSKW

Ondersteuning vrijwilligerscoordinatoren in zorg & welzijn

Expert-service

Beheer sponsorgeld Burgerinitiatieven

Vragen en behoeften veranderen natuurlijk in de loop van de tijd. Het pakket aan ondersteunende diensten willen wij hierop aanpassen. Wij staan open voor uw suggesties.

 

 

deur
logo-vrijwilligershuis-drechtsteden

Participanten

Vrijwilligershuis Drechtsteden

Bij ons kun je terecht voor informatie,  ondersteuning, belangenbehartiging, advies en promotie van vrijwilligerswerk.  Wij bieden hulp en faciliteiten voor vrijwilligers zowel als organisaties.

Meld u aan of log nu in