ONTMOETINGSOCHTEND in Crabbehoeve en VRIJWILLIGERSACADEMIE

01 april 2018

De Vrijwilligersacademie en de Vacaturebank van Vrijwilligershuis Drechtsteden op de Spuiweg 93 in Dordrecht, ondersteunen elk op eigen wijze vrijwilligers. Donderdagmorgen 5 april is er om 10.00 uur bij ‘buurtcentrum’ Crabbehoeve een ontmoetingsochtend voor vrijwilligers. Naast ontmoeting staat het beantwoorden van vragen en geven van informatie centraal. De Vrijwilligersacademie zorgt ervoor dat vrijwilligers op allerlei plekken trainingen en workshops kunnen volgen.

Vrijwilligersacademie
Op de website van het VrijwilligershuisDrechtsteden.nl staan nog 14 trainingen die in de maanden april en mei zullen plaatsvinden. En evenzoveel e-learning modules over de meest uiteenlopende onderwerpen. De meesten daarvan zijn gratis. Via deze trainingen krijgen de vrijwilligers allerlei kennis en vaardigheden aangereikt die hen bij hun werkzaamheden ondersteunen.

In de Drechtsteden wordt op dit moment veel aandacht besteed aan armoede en schulden. De training Schuldenproblematiek is speciaal opgezet voor die vrijwilligers die iets willen betekenen voor mensen met schulden en die zelf een basiskennis op financieel vlak hebben. Ook in de strijd tegen taalarmoede zijn vrijwilligers actief en kunnen zij gebruik maken van diverse workshops mbt het geven van taalles aan groepen en individuen.
Vrijwilligers zijn overal actief en helaas kunnen ook zij te maken krijgen met agressieve cliënten of bezoekers. In dergelijke situaties zijn houding en lichaamstaal zeer belangrijk in de communicatie. De training Lichaamstaal en Agressie geeft handreikingen en tips voor de dagelijkse praktijk.

Daarnaast worden voor vrijwilligers in de zorg diverse trainingen verzorgd over het herkennen van en omgaan met bepaalde ziektebeelden. De training ‘Problemen laten bij wie ze horen’ helpt hen om beter voor zichzelf te zorgen en er voor een ander te zijn zonder zichzelf te verliezen.

Ontmoetingsochtend in Crabbehof
Sinds vorig jaar verzorgen medewerkers van de Vacaturebank van het Vrijwilligershuis regelmatig ontmoetingsochtenden voor vrijwilligers in de wijk. Op donderdag aanstaande, 5 april 2018, zijn álle vrijwilligers uit Crabbehof van 10.00-12.00 uur welkom bij de Crabbehoeve op de Van Karnebeekstraat 2. Dit gezellige ‘buurtcentrum’ werkt graag mee om er een gezellige én leerzame ochtend van te maken. Want ervaring leert dat vrijwilligers het niet alleen leuk vinden om van elkaar te horen waar zij werken en wat zij zoal meemaken. Zij willen ook graag antwoord op praktische vragen en advies over problemen waar zij tegenaan lopen.

Meedoen
Deelname aan de ontmoetingsochtend is gratis, men hoeft zich niet aan te melden.
De trainingen van de Vrijwilligersacademie staan op www vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/academie Voor nadere informatie kan men een mail sturen naar info@vrijwilligershuisdrechtsteden nl of van maandag t/m vrijdag tussen half negen en vijf uur bellen naar telefoonnummer 078-2000223.

 

deur
logo-vrijwilligershuis-drechtsteden

Participanten

Vrijwilligershuis Drechtsteden

Bij ons kun je terecht voor informatie,  ondersteuning, belangenbehartiging, advies en promotie van vrijwilligerswerk.  Wij bieden hulp en faciliteiten voor vrijwilligers zowel als organisaties.

Meld u aan of log nu in